2019-11-27

Verslag Filmgroep Zoetermeer 27 november 2019


Ton opent de avond en heet iedereen welkom met name Deborah Burgersdijk.
Deborah is fotograaf voor onder andere het magazine “MIJN ZAAK”. Het blad dat een aantal weken geleden over onze Filmgroep Zoetermeer heeft geschreven. Deborah wil meer weten over videografie en is daarom vanavond aanwezig.

John Riegen, Rien, Rob Vrolijk en Wim Beij hebben zich afgemeld. De zaal is gevuld met 19 leden m/v en een robot.
Floor vertelt in het kort dat hij samen met Ton bij Harry op bezoek is geweest. Het gaat goed met Harry, hij ziet er goed uit en de artsen zijn tevreden over het verloop van zijn ziekte.

Deze avond is een werkavond. Het opnemen van een object met behulp van een green screen. Leo Scheen heeft een robot meegebracht die zich voortbewoog over en voor een wand van groen materiaal. We kunnen allemaal opnames maken en deze dan thuis in een ander stuk video verwerken.
Jan de Bloois en John Sterk vertellen in het kort over Chroma Key. Dit effect kan de beelden bewerken. Niet alleen met een groene achtergrond maar ook een blauwe.

John laat nog zijn bekende tube tandpasta film zien. Een opname waarbij zijn arm door de muur een tube tandpasta pakt.
Ook kregen we nog de groeten van John uit Zuid Frankrijk. Eigenlijk was dit een praatje voor een groen scherm opgenomen op zijn zolder.

Hier een link naar de tube tandpasta van Jan de Bloois. https://youtu.be/HeGdCtqkAys

Deborah laat haar eerste video zien. Een promotie filmpje van een Toyota C-HR van Toyota Dealer, firma Louwman in het Forepark in Den Haag.
Een goed geslaagd filmpje waarin een verkoopster van Louwman een aantal kenmerken van deze auto noemt.
Ook vertelt Deborah nog wie zij is wat ze heeft gedaan en wat zij wil doen.

John Sterk heeft tot slot een aantal do en don’ts voor het maken van een film.

Ton sluit de avond af en bedankte Leo Scheen voor zijn idee van de robot, John en Jan voor de uitleg en Deborah voor haar deelname en haar eerste video.

© FVCZ.NL