2019-12-11 Dover Castle

Previous

Verslag Filmgroep Zoetermeer 11 december 2019

Clubavond 11 december 2019

Ton opent de avond.
Anthoni heeft zich ziek gemeld, Hermien en Ferd zijn verhinderd. Al met al 22 leden m/v zijn aanwezig voor de Dover Castle avond.
Ton vraagt een ieder om aandacht voor de films die worden getoond. Dus als je wat wilt vertellen doe dit na het filmpje maar niet onder de projectie!

Om de spanning er een beetje in te houden draait Jos een filmpje die hij op de Green Screen avond heeft gemaakt. De robot beweegt op de maat van een techno deuntje. Leuk gemaakt.

Dan gaat de projectie van de Dover Castle films beginnen. Een week of vier geleden heeft Jacques ons allemaal ruw beeldmateriaal gegeven over een kasteel in Dover. “Maak maar naar eigen inzicht een korte film” was de opdracht.
Tine Markies is gevraagd om de films te jureren. Tine heeft een jarenlange ervaring in het jureren van films onder andere op de NOVA dagen! En het geeft ook vanavond een wedstrijdgevoel. John Sterk heeft Tine geassisteerd.

Na elf video’s kon Tine de uitslag geven:

Jos Houdijk: 7,0
Close ups goed.
Goede voice over, klopt met de beelden, informatief maar de klankkleur niet zo.

Leo van Dijk: 6,5
Goede volgorde, soms wat herhalingen, aardige muziek. Geen voice over!

Wim Beij: 6,8
Dramatisch begin. Maar waarom die swipe overgangen. Wel creatief en origineel maar past eigenlijk niet bij het onderwerp.

Ton Smit: 7,2
Voice over goed, goede keuze, passend bij de beelden, Goede uitleg en goede muziek voornamelijk bij de kerk.

Jan de Bloois: 7,2
Een goede montage!
Waarom Keltische muziek bij Dover? Jammer van de teksten had ook in de voice over gezegd kunnen worden. Geeft veel informatie. In het begin veel, en aan het einde niet meer.

Leo Scheen: 6,9
Leuk begin, Goede, dramatische muziek. Een leuke vondst om de robot in de scenes te ververwerken. Het achtergrond geluid was er wel en het was er niet.

Rien Kleinenburg: 6,5
Voice over geeft informatie, life geluid aanwezig, niet functioneel en storend.
Dubbele beelden gebruikt en waarom aan het einde een boot die aankomt?

Just Vecht: 6,0
Geluid te hard, life geluid niet functioneel. Slordige montage en de beelden waren niet in volgorde.

Jacques van Herten: 6,8
Voice over rustig en informatief, muziek niet storend. Wiebelende beelden!

Rob Vrolijk: 6,5
De muziek is te hard maar wel goed op de maat gemonteerd. Waarom een versnelling van beelden? Muziek is niet passend bij het onderwerp maar wel creatief.

Tine Markies:
Buiten mededinging.

Uit bovenstaand overzicht zijn er twee video’s die de meeste punten hebben gescoord. Jan en Ton. De winnaar kreeg van Floor een fles wijn.


Na de pauze liet Theo zijn vakantie film over Gambia zien. Mooie opnamen van de natuur met krokodillen en termietenheuvels. De vis die aan land wordt gebracht. Een bezoek aan een school waar de kindjes trots en blij waren met het bezoek en de cadeautjes die zij kregen. En een avond op de Strip, het uitgaansleven met talrijke restaurants en barretjes.

Ton sloot de avond en dankte Jos voor de techniek en alle deelnemers aan het project van Jacques van Herten

© FVCZ.NL