2019-12-18 Slotavond

Verslag Filmgroep Zoetermeer 18 december 2019

De laatste clubavond van 2019. Jos, Dick en John (v.l.n.r.) worden bedankt door het
bestuur voor hun inspanningen in het afgelopen jaar.       (foto: John Riegen)


Het is alweer de laatste avond van het jaar. Harry van der Burgt is na een lange periode weer aanwezig om iedereen, 22 leden m/v, de hand te schudden. Harry voelt zich niet alleen goed maar hij ziet er ook goed uit!

Gilbert en Jacques hebben laten weten dat zij niet aanwezig zullen zijn e Deborah kan door werkzaamheden en gezinsomstandigheden niet meer lid zijn/worden van Filmgroep Zoetermeer. Zij blijft wel beschikbaar voor advies of een presentatie.

Jos en Dick werden door het bestuur bedankt voor de wekelijkse techniek en John Sterk kreeg een fles wijn voor de inspanningen die hij het afgelopen jaar heeft verricht in de presentaties over Final Cut Pro X.

Hermien heeft een gesprek gehad met Historisch Genootschap Oud Soetermeer om een videopresentatie te maken over Meerzicht. Wordt vervolgd.

J ohn Riegen heeft twee video’s meegenomen: Fluiten. Een korte animatie film met de tekst “We spelen oude fluitmuziek op oude houten fluiten, het nadeel daarvan is…… Het hout begint uit te spruiten”.


De tweede video laat zien hoe de video “De Non” werd opgenomen. The making of. 


Wim Beij met zijn vrouw Charlotte zijn op de fiets gestapt in Friesland. Mooie opname van landschappen en dorpjes/stadjes. Wim heeft al fietsend de camera gebruikt. Het resultaat is fantastisch.

Hans laat de video zien: “The Rocky Mountains”. Een vakantietrip van het noorden van de Rockies naar het zuiden. Met beelden van Wells Gray, Canada via Mount Rushmore, Devils Tower, naar Yellowstone Park met haar geisers en modder vulkanen.
Mooi en rustig gefilmd leuk muziekje maar de voice over is een beetje dof. Hans beaamt dit en gaat de video nog een keer verbeteren.

Anthoni heeft een wintersport vakantie uit 2017 “verknipt” tot een film over zijn kleinkinderen in de sneeuw. Leuk gedaan.

Leo Scheen heeft met de techniek van cropping zijn tweelingbroer erbij gehaald die samen in de kamer zitten te praten.
Zeker een leuke techniek om dat allemaal een keer te doen.

Rien kwam met een film “Links of Rechts”. Het bezoek aan een klompenmaker. Klompen worden allemaal om een parallelmachine gemaakt. Met een voeler wordt een object afgetast, in dit geval een mal van een klomp en parallel hieraan worden de contouren van de klomp gesneden. Resultaat allemaal dezelfde! Totdat de voet wordt uitgehold dan wordt het een linker of een rechterklomp.

Tussen de films wordt er gepraat gedronken en de hapjes genuttigd.

Tot slot ontving Ton van Harry en Floor een fles wijn voor zijn inspanningen en de verslagen die nij de afgelopen maanden heeft gemaakt.

  

 Ton ontvangt een fles voor zijn inspanningen (Foto John Riegen)


Woensdag 8 januari 2020 zijn we er weer.

© FVCZ.NL