2020-03-04

Verslag Filmgroep Zoetermeer 4 maart 2020

Ton opent de avond en verwelkomt Bernard Benner voormalig lid van Toverlint uit Gouda en dochter Linda. Beide werken met Adobe en willen bij onze club meer gevoel met het filmen krijgen.

Afmeldingen waren er van Hermien, Cees, Jacques, Rob Vrolijk, Anthoni, Leo Scheen, Harry en John Riegen.

Arthur merkte op dat men voorzichtig moet als men griep- of verkoudheid verschijnselen bemerkt dat men thuis blijft en niet op club andere leden mogelijk zal kunnen aansteken.

Op het programma staat de 1-minuut filmavond maar is zoals bekend verschoven naar een latere datum. Ideeën voor de 1-minuut film?
Er zijn al een aantal leden die al plannen hebben voor een leuk filmpje!

John Sterk komt met een voorstel om de huidige montage systemen separaat maar toch gezamenlijk te laten zien zodat je de systemen onderling met elkaar kunt vergelijken.

Nu Ferd ook regelmatig filmpjes maakt voor Midvliet TV attendeert hij ons er op dat regelmatig naar lokale zenders te kijken (bijv. Ziggo, kanaal 41) ook genoeg inspiratie is te halen voor het maken van korte filmpjes.

Hans IJdo en Leo van Dijk hebben zich opgegeven voor een Magix training van het HCC.

Jan wil op 11 maart een en ander laten zien dat je muziek op een mini keyboard kunt maken aangesloten op een iPad.

Genoeg gepraat.

Theo laat zijn Multicam film zien. Hij heeft geen kleurcorrectie toegepast. Hij liep tegen een probleem aan.

Jan de Bloois laat zijn Multicam film zien.

Voorstel van John Sterk om van de Multicam een 1-minuut filmpje te maken van leuke of grappige uitspraken.

Jos heeft een film van zijn familiebedrijf “Drukkerij Excelsior” gemaakt. Het bedrijf bestaat in juni 100 jaar. Het is de bedoeling dat de film tijdens de open dag wordt vertoond. Het is een goed product geworden alleen zou er een ander stukje muziek onder moeten. Maar goed, Jos heeft nog een paar weken.

Arthur liet een filmpje zien van de upgrade van zijn Mac. Een aantal weken geleden heeft hij een “lange” versie laten zien maar nu is het een korte, snelle en toch overzichtelijk filmpje geworden.

Rob Alewijnse laat een op-de-muziek-gemonteerde film zien over een expositie van de wereldberoemde Nana's van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle. In het Museum Beelden aan Zee. Leuk gevonden zijn de opnames die worden verkleind tot venster in het totaalbeeld.

Ferd toont zijn filmpje gemaakt voor Midvliet TV met Alice Hooft als interviewster over De Kunstgroep Wassenaar die twee exposities houdt in “Galerie in de Molen”. Egbert van der Does - schilderijen, houten beelden en Josée Bastiaenen - beeldhouwen in glas vertelden enthousiast over hun kunst. Terugkijken? https://www.youtube.com/watch?v=Q8rtGSGr5Yo

Het thema 1-minuut is dan niet vanavond maar Ton en Theo laten hun koffietijd film zien.

Jan de Bloois komt met twee trailers van de Oorlogsgravenstichting. De eerste over de onderzeeboot O13 en de tweede trailer is Tarakan gelegen op Borneo.

John Sterk laat een filmpje van een paar jaar oud zien met de titel “We weten het beter”. Grappig wat John met een schilderijlijst kan doen. Het tweede filmpje is een stukje uit een serie films over gezondheid met als onderwerp Dementie.

Rien komt met “Vluchten kan niet meer” uit 2002. Een aangrijpende film over mensen over de hele wereld op de vlucht zijn voor oorlog, rampen en tegenspoed. Het lied kennen wij allemaal; Jenny Arean en Frans Halsema uit 1970.
Zijn tweede film is een 1-minuut film uit 2004
“Monument”. Een kort op elkaar gemonteerde film van televisie beelden over de aanslag op de Twin Towers.

Wim Beij sloot de avond af met twee films. Textiel Biennale impressie van het Textiel Museum in Rijswijk.
Zijn tweede film is de “
Taffah Tempel” in het Rijks Museum van Oudheden in Leiden. Hier laat Wim de tempel kleuren, schudden en uiteindelijk in elkaar storten


Ton Sloot deze avond af en bedankte iedereen.

© FVCZ.NL