2020-09-02

Verslag Filmgroep Zoetermeer 2 september 2020

Na zo’n vijf maanden zijn wij als Filmgroep Zoetermeer weer bij elkaar. Het is een gepuzzel geweest om het maximale aantal leden in de zaal te krijgen.

Om niet het risico te lopen om geïnfecteerd te raken zijn er vijf afmeldingen en 3 leden zijn nog op vakantie. Een aantal leden zijn afwezig zonder een reden.
Cees Boef heeft door persoonlijke omstandigheden zijn lidmaatschap opgezegd.

Ton stond stil bij het overlijden van Eddy Jansen en Jacques van Herten. Twee leden die markant waren voor de Filmgroep.

Een aantal mededelingen: de buitendeur blijft open voor de nodige ventilatie, de koffie is deze avond gratis en aangeboden door het bestuur en Floor zal in de komende week ons verzoeken € 20,00 over te maken voor het lidmaatschap van de NOVA en ZH’12.
Ton hoopt deze week een nieuw programma te maken tot aan de kerstvakantie.

Tijd om te gaan starten met het vertonen van videoproducties van onze leden.

Gert-Jan Tatus heeft een mooie documentaire gemaakt: Centrum Kanaal. Dit kanaal verbindt de rivier De Maas met de Schelde en bij de Belgische stad La Louvière, ligt een groot complex van scheepsliften. Deze scheepsliften staan op de Wereld Erfgoedlijst van de UNESCO. Door het grote verval in het kanaal worden de schepen omhoog en omlaag getakeld.Het is een goede documentaire. Een goede voice-over stem en goede ondersteunende muziek.

Scheepslift van Strépy-Thieu

John Riegen liet een video zien van Arthur Hoppener die bezig was zijn huis aan het schilderen. Een komisch filmpje met een paar versnelde beelden.
Een korte video AURA gaf in 7 seconde weer wat hij ziet als een soort van migraine aanval heeft.

Rien haalde iets uit de oude doos en heeft een video over Obidos opgepoetst.
 

Het middeleeuwse stadje Óbidos is een van de meest pittoreske en best bewaarde vestigingsstadjes van Portugal.


Leo Scheen heeft een DJI OSMO Action camera die hij heeft uitgeprobeerd op de fiets. Samen rijdt hij met zijn vrouw Adrie rond Pijnacker, ondersteund met muziek van Queen, “I want to break free”.

Just heeft een DJI Mavic Mini Drone en heeft opnames gemaakt van de sloop van het laatste flat in Palenstein.

Rob Alewijnse komt met video’s van “Bombardement Rotterdam”, een kleurimpressie van beelden van de overzichtstentoonstelling van Niki de Saint Phalle in het museum Beelden aan zee.

Jos Houdijk sluit de avond af met een verslag van de sloop van het oude pand van Hokatex in Voorburg en het nieuwbouwproject dat daar voor in de plaats kwam: “Vlietoevers”.

Het is weer ouderwets gezellig geweest en Ton sluit de avond en bedankt iedereen voor zijn inbreng.

© FVCZ.NL