2020-09-16

Verslag Filmgroep Zoetermeer 16 september 2020Ton opent de avond en verwelkomt de 13 leden. Deze avond zal Jan de Bloois specifieke vragen van leden beantwoorden over FCPX. Zo zult je altijd zien dat er een ‘ pdate' is en dat daar even  op moet worden gewacht. 

Ondertussen kijken we naar twee video’s van Jan.

Een fietstocht door de Alde Feanen, een natuurpark in Friesland een kleine 20 kilometer ten zuid oosten van Leeuwarden.Mooie beelden, fietsend door dit gebied.

Tweede film van Jan is het leggen van laminaat opgenomen als timelaps.

De “update” is nog bezig dus een film van Gert-Jan. Het is een animatie van het Schlieffenplan.

Natuurpark Alde Feanen

Het Schlieffenplan is het plan dat de Duitse generaal Alfred von Schlieffen (1833-1913) ontwikkelde om in geval van oorlog met Frankrijk laatstgenoemd land zo snel mogelijk te kunnen overrompelen. Gert-Jan heeft een oude kaart maar ook een kaart met animatie. Hij vraagt zich af welke hij het beste kan gebruiken. De zaal reageert met een aantal suggesties.
Ondertussen is de “update” afgerond en Jan kan beginnen met zijn presentatie.Alles heeft hij als een Youtube filmpje gepresenteerd. https://youtu.be/S4bHPowbuKk

In de pauze zijn de drankjes op rekening van Jan omdat hij 17 september 68 jaar wordt. Dank je wel Jan en een fijne verjaardag.

Rob Alewijnse geeft uitleg van zijn laatste video van Niki de Saint Phalle. Door een effect toe te passen, dat een verloop van een beeld creëert lijkt het dat een beeld dat zich herhaalt, langzaam wegrolt. Leuk en goed gevonden. In onze, andere, montagepakketten zit ongeveer hetzelfde effect. Even zoeken.

Hans van Woerkom is kortgeleden naar het Belgische natuurpark Pairi Daiza geweest.Pairi Daiza is een dierenpark in Cambron-Casteau en is opgericht voor het behoud en de bescherming van bedreigde diersoorten. Het ligt vlak tegen de Franse grens. En we kennen Hans die er weer een goede video met een goed verhaal van heeft gemaakt.

Pairi Daiza

Wim Beij sluit de rij van video’s deze avond met een bezoek aan Kasteel Amerongen.Kasteel Amerongen is een kasteel in de uiterwaarden van de Neder-Rijn in de buurt van het Utrechtse dorp Amerongen. We zagen Wim met zijn vrouw en Jacques van Herten met Desi. Een eerbetoon aan een goed video lid.

Kasteel Amerongen

Gert-Jan heeft nog tip voor het BBC geluiden archief. Het komt voor dat je video toch niet dát mooie geluid heeft opgenomen dat je wilde. Dan is het ‘ enen' van prachtige opnamen van de BBC een fluitje van een cent. http://bbcsfx.acropolis.org.uk

Ton bedankt iedereen voor zijn bijdrage en wenst Jan nogmaals een goede verjaardag toe.

Volgende week een avond voor iedereen die nog niet tevreden is met zijn/haar video en graag advies wil.

© FVCZ.NL