2022-09-07

Na een lange en zeer hete zomer zijn wij vanavond weer bij elkaar. Voorzitter Ton opent de avond en heet iedereen welkom. De opkomst is goed 14 leden!

Floor vertelt dat hij niet meer beschikbaar is voor het koffiepunt en dat de opvolger ingeschreven moet zijn bij Palet Welzijn. De procedure wordt in gang gezet.

Leo vertelt in het kort over zijn oproep tot ideeën voor het programma voor het komend seizoen. De response is bijzonder laag. De programmacommissie zal dan haar eigen ideeën én de ideeën uit de club samenvoegen tot een aantrekkelijk programma.

Gerrit en Ton bewandelen moeizaam het pad om onze club, die 50 jaar bestaat, bekendheid te geven in het Streekblad.

Over het 50 jarig bestaan gesproken, John Riegen heeft zich de afgelopen maanden ingespannen om uit 50 jaar documentatie, clubkrantjes, artikelen en anekdotes een leuke samenvatting te maken. Hij is bezig met de afronding van zijn project.

Op 25 oktober is Filmgroep Zoetermeer uitgenodigd door Filmclub ‘Het Toverlint’ uit Gouda. Hierbij de oproep; wie wil er mee en wat gaan we presenteren?

Filmgroep Zoetermeer heeft een eigen YouTube kanaal met dezelfde naam. We kunnen dit weer nieuw leven inblazen met de hulp van oud lid Ben Verbeek. Wordt vervolgd.

Diverse leden hebben hun video’s meegenomen die zij in de vakantie hebben gemaakt.

Wim had een video meegebracht ‘De preekstoel van Wateringen’ een documentaire over een oude preekstoel. De preekstoel, ontworpen door Pieter Post,  is in opdracht van Frederik Hendrik gebouwd voor zijn slot Honselersdijk in 1644. De video laat prachtig houtwerksnede zien zoals de granaatappel en figuren van koper zoals een vis, als houder van het doopfont, een slang als kaarsenhouder en een lelie als ondersteuning van de bijbel. De uitleg in deze video is van Kerkrentmeester Teus van der Plaat.

Jammer dat het geluid hol klinkt. Verder een goede uitleg.

Na de pauze liet Jos zijn video over een fiets/caravan reis naar Zuid Frankrijk zien. Een soort ‘Wij zijn er bijna’. Goede shots en een leuk verhaal, herinnering van de deelnemers van ASCI Caravan reizen.

Rob was weer in Frankrijk en heeft een goede impressie gemaakt van Cathédrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul de Troyes

Jan maakte in zijn vakantie een fietsrondje Kleef waarbij waarbij een boodschappen tasje dienst deed als mondkapje om op een pont een riviertje over te steken.

Tenslotte is Gert-Jan, met zijn vrouw, druk bezig met een documentaire over de Eerste Wereldoorlog en met name de slag om Verdun en de Somme. Om ons enthousiast te maken heeft hij een korte trailer gemaakt.

Zo eindigde de eerste avond van een nieuw seizoen. Ton bedankt iedereen.

© FVCZ.NL