2014 Reisfilm festival 2014 Regio ZH'12


Zoetermeerder wint Vakantie Film Festival

door Jan de Bloois

Costa Rica klein

Zwijndrecht- Zoetermeerder Hans van Woerkom heeft zaterdag 26 juli jl. de eerste plaats behaald bij het Vakantie Film Festival. Van de 73 aanwezige bezoekers kreeg Hans 17 stemmen, dat is dus bijna een kwart! Hans' film ging over Costa Rica, en met name de prachtige natuur in dit Midden-Amerikaanse land. Er deden in totaal 12 films mee, van elke videoclub in Zuid Holland één film. Het festival is een activiteit van Nova Regio ZH'12 en werd georganiseerd door filmclub Cine '67 uit Zwijndrecht.

Ondanks het prachtige weer wisten 73 enthousiast film-amateurs het zwoele Zwijndrechtse zaaltje te vinden. De ramen waren goed verduisterd, maar de ventilator kreeg de warmte er niet uit. De eerste film, 'Weg van IJsland' van Marion Smit bracht niet de gewenste koelte. Bij de films, geschoten in o.a. Jordanië, Chili, Zuid-Afrika, Tenerife en Italië droeg de warmte in de zaal juist bij aan de beleving van de film. 
Het programma was zeer afwisselend, en het leek wel of de films steeds beter beter. De film van Hans werd als laatste vertoond, dus wie weet!
Iedere bezoeker kon zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriet film. Dat werd dus, met een ruime meerderheid, Hans van Woerkom, lid van Filmgroep Zoetermeer (www.fvcz.nl).
Nova Regio ZH'12 voorzitter Jules Oyserman roemde de mooie beelden, de goed gekozen muziek, de goede begeleidende teksten en de heldere voice over. Bij de foto's (gemaakt door Jan de Bloois):Jules Oyserman, voorzitter van Nova ZH'12 (
http://www.zh12.videofilmers.nl) deelt de prijs uit aan Hans van Woerkom (l).


 CluB Webmaster:  Harry van der Burgt