DVD/BR: Blu-ray op 4.7 Gb DVD's

Opnemen van Blu-ray inhoud op normale 4.7 Gb DVD schijven en dat afspelen in Blu-ray spelers ?


Als je een Blu-ray disc wilt gaan maken zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, die je niet bent tegen gekomen bij het maken van een gewone DVD. Simpel gezegd: het vermenigvuldigen van Blu-ray schijven is erg duur, wat voornamelijk veroorzaakt wordt door licentie eisen, in vergelijking met het vermenigvuldigen van 4.7 GB DVD's. 

Echter, er is een manier om op een betaalbare manier Blu-ray schijven te maken en te vermenigvuldigen. Door gewone 4.7GB DVD's te gebruiken kun je high definition schijven maken, die in Blu-ray spelers kunnen afspelen. 

Bruce Nazarian onthult het geheim hoe je dit kunt doen met het programma Toast 9.04 of 10. 

Deze presentatie (Engels gesproken, 15 minuten, Flash formaat) is opgenomen tijdens de FCPUG (Final Cut Pro Users Group) Supermeet 2009, in San Francisco.


Bruce Nazarian wordt gezien als een expert op het gebied van DVD en Blu-ray technologie. Hij is President van de DVD Association, schrijver van "DVD Studio Pro 4 - the Complete Guide for Authoring with Macintosh (McGraw-Hill Professional, 2006)", trainer, consultant end DEO van Digital MEdia COnsulting Group Inc.. Hij staat bekend als "The Digital Guy". CluB Webmaster:  Jan de bloois